Her Story de les tecnologies

Notícies

Herstory
Àmbits Temàtics: 
Àmbits de Treball: 
Autora/s: 
Donestech

Durant dècades, la investigació sobre el gènere i la tecnologia ha posat de manifest l'escassa representació de les dones en la tecnologia. Tot i que la  recerca en el camp d'estudi de les dones que contribueixen al desenvolupament del programari lliure i la cultura hacker és molt limitat, també apunta a baixes taxes de participació de les dones. No obstant això, darrere d'aquestes xifres i els discursos que les acompanyen, poden aparèixer altres situacions ocultes: d'una banda, l'existència d'algunes dones que participen i podrien haver estat invisibles abans, i de l'altra, la creença generalitzada que les dones no estan interessades o tenen una incapacitat per comprometre's amb la tecnologia en un nivell més profund.
L'objectiu d'aquesta animació és desactivar el prejudici de que no hi ha dones importants darrere del desenvolupament de les ciències i les tecnologies. Aquest és el resultat d'una negació i invisibilitat sistemàtica de les dones en aquestes històries específiques. Això condueix a una manca de models que perpetuen a les dones fora de la relació amb les TIC. Trobar i fer visibles aquestes històries és un element important per a reapropiar-se de la memòria històrica i col·lectiva i permetre l'emergència de nous imaginaris que esperem siguin molt més radicals i feministes!

 

Gràcies a: 
Normal c-alas per la programació del patch, el desenvolupament de l'animació, la recerca i edició de imatges i per la seva increíble motivació i creativitat.
Foockinho for patiently editing the numerous images gathered
Electroputas per la música: Ella (RmX ton Once to Open - Ella Fitzgeralt - from the first demo cd / eLeCTRopUtaS YEAR 2005) and thanks also to Osmozer / JT25 for the live music
b01 for making the PD run and for the video export
Reni hofmüller for the translation to german of the animation
IOhannes m zmolnig for making the PD run for the Ministry of hacking
Videohackers for the graphic target
Sydney Padua for letting us use the wonderful images of her comic on Ada Lovelace
Wikipedia and more specifically the Women in computing article
Esao Andrews (Young Mary Shelley)
The women are there, Computer Science for fun, annual issue 2
Margaret Sarah Carpenter (Ada Lovelace portrait)
J. Howard Miller's (We Can Do It! poster)
MichigansWallofFame (Rosie tech)
Computer History Museum (ENIAC)
The Ada project
Anita Borg Institute for Women and Technology fortheir Profiles of Technical Women: Famous Women in Computer Science
Dr. James E. Brittain
Masolino
Utterlyelastic's Blog
Computerhope.com
Vintage Computer Festival website
Comput