JORNADA “Violències masclistes digitals. El món virtual com a arma de guerra” el proper 3 de desembre

Notícies

01.12.2020 - 09:36
Àmbits Temàtics: 
Àmbits de Treball: 

Data: 3 de desembre de 2020

Hora: 10-12 h.

Format: videoconferència

 

Inscripcions:

PERSONAL MUNICIPAL

 

PERSONAL EXTERN

 

Introducció:

 

L’aïllament domiciliari com a conseqüència de l’emergència del coronavirus ha agreujat situacions de violències masclistes, no només a l’interior de les llars, sinó també a les xarxes socials, ja que arran de les mesures de distanciament social moltes persones han concentrat la seva socialització dintre del món tecnològic, virtual, internet i les xarxes socials.

Des de Diputació de Barcelona, us proposem aprofundir en el com i el perquè les violències masclistes han trobat en el món virtual un terreny de permissivitat i impunitat a l’hora d’operar, en quins són els seus mecanismes de funcionament, quins principis ideològics i filosòfics els mantenen, qui en són els principals perpetradors i sobretot, amb quins recursos comptem per a fer-ne front.

Programa:

10:00 -10:15h - Presentació institucional

10:15-11:30h - Conversa “el món virtual com a arma de guerra patriarcal”

Núria Vergés Bosch Investigadora i docent del departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, experta en gènere i tecnologia i autora de diverses publicacions. És cofundadora del col·lectiu Donestech

Eugènia Siapera Professora i investigadora en comunicació i diversitat cultural a la University College de Dublin. Autora entre altres publicacions, l’any 2019, del llibre “Gender Hate Online: Understanding the New Anti-Feminism”

Conversa conduïda per Lucía Lijtmaer Paskvan, periodista i escriptora

11:30 a 11:50h - Presentació del recurs “Claus jurídiques per a professionals envers les violències masclistes digitals”

Laia Serra, Advocada penalista experta en igualtat de gènere, drets humans i encarregada de redactar la proposició de llei per a la modificació de la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

11:50 a 12h - Cloenda